Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nadenken over andere manieren van verbinden

31 maart 2014 Door de redactie Geen reacties

Cliënten, hun vertegenwoordigers en zorginstellingen zijn met elkaar verbonden. Medezeggenschap vormt hierbij een belangrijke schakel. Hoe leg je nieuwe verbindingen om de medezeggenschap op lokaal, regionaal en centraal niveau in tijden van veranderingen een nieuwe impuls te geven? Daarover houdt de centrale cliëntenraad van zorgorganisatie Reinaerde komende zaterdag 5 april bij De Heygraeff in Woudenberg een informatieve middag voor cliënten en hun familie.

Het thema van de middag is 'Binden en verbinden'. De middag begint met een korte toelichting op de laatste organisatieontwikkelingen en de rol die medezeggenschap hierbij heeft. Daarna gaan de deelnemers actief aan de slag met de inrichting van de nieuwe medezeggenschap. Onder andere in de vorm van een Lagerhuisdebat met stellingen over medezeggenschap.

Wat wel en wat niet
De participatiemaatschappij vraagt om in beweging te komen. Om hierop in te spelen, is Reinaerde sterk in ontwikkeling. Op de informatiemiddag wil de organisatie cliënten en familie meenemen in de laatste ontwikkelingen binnen Reinaerde en op diverse manieren actief aan de slag gaan met de inrichting van de 'nieuwe' medezeggenschap. Wat zijn belangrijke thema's in de regio? Wat doen we wel en wat doen we niet meer? Deelnemers hebben een belangrijke inbreng bij het discussiëren over het effect van de veranderingen op medezeggenschap.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!