Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Mystery guests inspecteren gehandicaptenzorg

5 januari 2012 Door de redactie Geen reacties

Wie is toch die onbekende bezoeker die jou allerlei vragen stelt over je afdeling, je werk en je directie? Misschien komt hij incognito poolshoogte nemen van de zorgkwaliteit in jouw voorziening. Vanaf januari 2012 zet de Inspectie voor de gezondheidszorg mystery guests in om instellingen in de gehandicaptenzorg te bezoeken.

De mystery guest gaat op bezoek bij een organisatie die extra aandacht vraagt , of waar de inspectie al een tijd niet is geweest. Tijdens de bezoeken wordt informeel  gesproken met zorgmedewerkers, bewoners en hun familieleden. De inspectie werkt samen met organisaties die vaker mystery guests leveren.

Volgens de Vereniging gehandicaptenzorg Nederland ziet de inspectie de inzet van mystery guests als een waardevolle aanvulling om informatie te verzamelen over een zorgaanbieder. Deze informatie betreft vooral de 'zachte' kant van de zorg, zoals bejegening, huiselijkheid en een prettige woonomgeving. De inspectie wil dat samen met andere informatie gebruiken om te kijken of een bezochte zorginstelling in aanmerking komt voor een toezichtbezoek.

In de ouderenzorg zijn onlangs al bezoeken gebracht door een mystery guest. Lees meer op www.vgn.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!