Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Muzikale voorstelling over barmhartigheid bij zorgorganisatie

10 oktober 2018 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie Amerpoort presenteert een gratis toegankelijke voorstelling over barmhartigheid, een eeuwenoud thema dat nog steeds actueel is. Met verhalen, videobeelden en veel live muziek vertalen ze hierin compassie en mededogen naar vandaag. Het muzikale verhaal ‘Welkom in jouw wereld’ is te zien en te horen op 17, 18 en 19 oktober in Baarn.

Jacco Haker is artistiek leider en componist: “In de voorstelling gaat het over barmhartigheid naar jezelf, barmhartigheid van en voor de ander en de barmhartigheid van een Samaritaan. Met de kracht van muziek in combinatie met woorden en beelden laten we het publiek ervaren, voelen en overwegen wat barmhartigheid voor hen zelf betekent. Met meer verbinding met deze waarde hopen we dat we mensen elkaar beter begrijpen en waarderen. En hierdoor met mededogen en compassie naar elkaar kijken.”

Gesprek
Een 6-koppige live band speelt Nederlandstalige popmuziek, speciaal geschreven voor deze voorstelling. De muziek wordt ondersteund met video impressies en lichtshow. Jacco Haker: “Tussen de muziek door vertellen we verhalen en gaan we met het publiek het gesprek aan over barmhartigheid. Een belangrijke waarde voor Amerpoort is ‘je welkom voelen’. Ik zou zeggen: kom met je vriend, maar misschien juist ook met je vijand. Wellicht begint deze reis bij jezelf, kortom: Welkom in jouw wereld.”

Met de voorstelling viert de Open Poort, de geloofsgemeenschap van Amerpoort, haar 10-jarig jubileum. De voorstellingen zijn op het terrein van locatie Nieuwenoord, waar mensen met een verstandelijke beperking wonen. Bezoekers komen dus letterlijk in hun wereld, een wereld waarin iedereen welkom is.


Wanneer en waar?
De voorstellingen zijn op 17, 18 en 19 oktober, om 14.00 uur en 19.30 uur. Locatie: Cultureel Centrum locatie Nieuwenoord (Muzeplein 105, Baarn). De voorstelling duurt ongeveer 70 minuten. De entree is gratis, na aanmelding. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. |

Voor kaarten en meer informatie, kijk op
www.amerpoort.nl/welkominjouwwereld

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!