Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Muzikale talenten bij Knoop Gala 2018

17 december 2018 Door de redactie Geen reacties

De achtste editie van het Knoop Gala is weer een groot muzikaal festijn, dat uitgezonden wordt op 22 december om 20.25 op NPO 2. Een groot aantal Nederlandse topartiesten bestijgen het podium in Carré, vergezeld van een artiest met een beperking.

11 december vonden de opnames plaats van het muziekspektakel, dat 22 december wordt uitgezonden. De presentatie ligt traditiegetrouw in handen van Paul de Leeuw. Een overzicht van alle artiesten in 2018:

Achtentwintig zangers en zangeressen van het Alkmaars Prachtkoor (APK)
Het 28-koppige Alkmaars PrachtKoor mag de spits afbijten. De koorleden laten zien hoe leuk het is om samen te zingen en muziek te maken. Het enthousiasme en plezier spat ervan af. Onder bevlogen leiding van dirigente Els zingen ze het lied ‘Iedereen is anders’, met de boodschap dat het helemaal niet erg is om anders te zijn.

Rico (21) uit Zaltbommel speelt saxofoon met OG3NE
De talentvolle Rico uit Zaltbommel bloeide op toen hij tijdens de opnameshow met zijn saxofoon het podium betrad. En hij had niet alleen zijn saxofoon, maar ook nog eens de dames van OG3NE aan zijn zijde. OG3NE zong het nummer ‘Where are you Christmas’ onder begeleiding van het saxofoonspel van Rico. Rico haalde alles uit de kast en samen zorgden ze voor kippenvel in de zaal.

Yannick (24) uit Tilburg zingt met Trijntje
De talentvolle Yannick uit Tilburg gaf een geweldig optreden tijdens de opnames in Carré. Samen met Trijntje Oosterhuis zong hij het nummer ‘Wereld zonder jou’. Het publiek was duidelijk onder de indruk en gaf het duo een staande ovatie. Yannick genoot zichtbaar van elke seconde op het podium. Op verzoek van Trijntje gaf hij zelfs nog een indrukwerkkende solo-toegift met ‘Can’t Help Falling In Love’ van Elvis Presley.

Texelse Janfrans (58) treedt op met Broederliefde
De Texelse Janfrans mocht het podium betreden en kreeg daar als verrassing een videoboodschap van spelers van zijn favoriete club FC Groningen. Daarna zette hij samen met Broederliefde, die de hit ‘Jungle’ zong, een te gekke show neer en drumde hij erop los. De glimlach was de hele avond niet meer van het gezicht van Janfrans af te slaan. “Een droom die uitkomt!”.

Yannic (30), John (50) en Shalien (25) uit Hoorn
Yannic, John en Shalien van Theatergroep Eenhoorn uit Hoorn bewezen tijdens de opnames dat ze op het podium thuishoren. Samen met Roxeanne Hazes maakten ze veel indruk op het publiek met hun eigen lied ‘Dromen’. Het was een fantastisch optreden, waarvoor Roxeanne vooraf misschien nog wel zenuwachtiger was dan de drie heren zelf; “het is hun liedje, ik hoop maar dat ik het niet verpest”.

Marije (32) uit Munein (Friesland) speelt dwarsfluit
Ondanks dat het spannend is om voor het eerst en ook nog eens voor zo’n groot publiek op te treden, liet Marije uit het Friese Munein daar niets van merken. Ze was naar eigen zeggen ‘hélemaal niet zenuwachtig’. Vol trots en plezier stond ze samen met haar idolen Nick & Simon op het podium. Nick & Simon zongen een medley van drie nummers, terwijl Marije hen daar prachtig bij begeleide op haar dwarsfluit. Het bijzondere trio ontving van het publiek een daverend applaus.

Dieke (44) uit Hilversum zingt over haar krantenwijk met Boef
Het was de grote droom van de Hilversumse Dieke om op het Knoop Gala op te treden. Ze gaf samen met rapper Boef een stoer optreden en de twee hadden er duidelijk plezier in. Dieke zong mee op het nummer ‘Habiba’ en stal de show met haar blokfluit tijdens het nummer ‘Krantenwijk’. Dit was extra leuk omdat Dieke ook in het echte leven een krantenwijk loopt.

Benieuwd hoe blokfluit en rap samen, en ook de andere artiesten klinken? Mis de uitzending op zaterdag 22 december 20:25 uur bij de NTR op NPO 1 dan vooral niet.

Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. HandicapNL (voorheen Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds) draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander. Zie: www.handicap.nl/knoopgala


Afterparty
Na de uitzending is op NPO 1 Extra (Ziggokanaal 311 en KPN kanaal 58) de afterparty van Knoop Gala 2018, waar niet alleen sterren van deze avond nog even napraten, maar ook bijzondere deelnemers van eerdere jaren langskomen.

Het Knoop Gala wordt gesteund door Stichting Philadelphia. Muziek is essentieel in het leven en de ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking. Samen met HandicapNL investeert deze organisatie in het inzetten van muziek in de zorg voor deze groep. De uitzending van het Knoop Gala 2018 is een NTR-productie in samenwerking met MediaLane.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!