Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Muziektheater met cliënten over de Grote Vriendelijke Reus

1 juni 2016 Door de redactie Geen reacties

Met een echte grote vriendelijke reus belooft de muziek/theatervoorstelling van Theater Totaal met toneelgroep Kraak een reusachtig spektakel te worden. Op donderdag 9 en zaterdag 11 juni spelen zij de Grote Vriendelijke Reus gebaseerd op het boek van Roald Dahl. Theater Totaal is een werkplek van zorgorganisatie Amerpoort met talentvolle muzikanten en acteurs met een verstandelijke beperking.

Stel je voor: het is middenin de nacht en je kunt niet slapen. Je gaat stiekem uit bed, je doet de gordijnen open en dan zie je opeens een reus aan komen lopen! Hij is wel vier keer zo groot als de grootste mens en zijn stappen zijn zo lang als een tennisbaan. Door een soort trompet blaast hij dromen in de slaapkamers van kinderen.

De reus ziet jou niet en hij verdwijnt in de donkere nacht. Nu is de vraag: wat zou jij doen? Zou je binnen blijven? Of zou je hem gaan volgen? Sofie, met wie dit alles gebeurt, hoeft hier niet lang over na te denken. Ze besluit de reus te volgen. En dan begint het pas echt!

Toneelgroep Kraak speelt deze bijzondere voorstelling met muziek van de band Total Loss van Theater Totaal. Het optreden vindt plaats op 9 en 11 juni op een bijzondere buitenlocatie bij Werk aan het Spoel aan de Goilberdingerdijk in Culemborg, met uitzicht op de Lek.

De GVR, de Grote Vriendelijke Reus is een familievoorstelling geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. Kaarten voor de voorstelling 9 en 11 juni zijn te bestellen via www.amerpoort.nl/webwinkel. De kaarten kosten € 12.50 voor volwassenen en € 6.00 voor kinderen t/m 12 jaar, studenten en 65+. Voor informatie over de voorstelling kun je bellen met 06-21538596 of mailen naar theatertotaal@amerpoort.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!