Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Musicalstage voor kinderen en volwassenen met een licht verstandelijke beperking

5 februari 2019 Door de redactie Geen reacties

De Vlaamse cultuureducatieve vereniging Muzix geeft musicallessen aan iedereen. En binnenkort ook aan specials, zoals zij kinderen en volwassenen met een licht verstandelijke beperking noemen. Dit jaar staan diverse vierdaagse musicalstages voor deze doelgroep op het programma.

De lessen aan de kinderen (vanaf 10 jaar) en volwassenen met een licht verstandelijke beperking worden gegeven door Sara Gracia Santacreu, die hiervoor speciaal samenwerkt met Muzix. Sara is voor velen geen onbekende; ze speelde zelf in musicals als Evita, spreekt stemmen in voor verschillende series. Maar dit zijn niet de belangrijkste redenen waarom Muzix en Sara de handen ineen slaan. Sara heeft namelijk een zus, Femke, met een licht verstandelijke beperking die ze als haar grootste ster ziet. Deelnemers aan de musicalstages kunnen ervan verzekerd zijn dat Sara hen ook als ware sterren zal behandelen.

Eigen tempo
Elke stage telt acht tot tien deelnemers, waardoor voor elk individu een persoonlijke aanpak mogelijk is. Tijdens de lessen is er aandacht voor expressie, muziekbeleving en dans/beweging. Ze houden rekening met het tempo van elke deelnemer, zodat die zich optimaal kan ontplooien. Er is geen goed of fout, de fantasie van de deelnemers staat centraal.

Tijdens de vierdaagse cursus wordt langzaam toegewerkt naar het eindresultaat dat op de laatste dag van de stage wordt gepresenteerd. De cursus is deels gesubsidieerd, waardoor deelnemers een groot deel van het inschrijfgeld kunnen terugvragen.

Benieuwd naar de data waarop dit jaar de musicalstage voor specials worden gehouden? Op de website
www.musicalstages.be staat alle informatie.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!