Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Mobiele snoezeltent maakt van elke ruimte een snoezelplek

22 mei 2024 Redactie Klik Geen reacties

In de gehandicaptenzorg wordt geregeld gebruikgemaakt van snoezelruimtes: interactieve ruimtes waar mensen met een beperking zich kunnen ontspannen en waar hun zintuigen gestimuleerd worden. Het Snoezelrijk biedt nu een draagbare en verplaatsbare variant, die elke ruimte kan omtoveren tot een snoezelplek: de SnoezelBox.

De SnoezelBox is een mobiele snoezeliglo, die in 10 minuten opgezet kan worden. In deze tent is alles interactief en je kunt zelf bepalen wat je aan of uit wilt hebben met betrekking tot geluid, licht en effecten. De iglo is voorzien van zachte vloermatten, een geruisloze compressor, een draagbare ballenbak, een controlunit met kleurschakelaars, een led-projector, speakers, een discobal, wifi-ledstrip en een vezelnevel. De tent is vooral handig als het lastig is om cliënten te verplaatsen naar een andere ruimte om te snoezelen. Die verplaatsing is niet nodig als je de box ter plekke kunt opzetten.

De Snoezelbox kan ook voor thuis een uitkomst zijn, evenals voor kinderdagcentra, speciaal onderwijs of bij de dagbesteding.  |

Meer informatie en een kort filmpje over de SnoezelBox zijn te vinden op de site van Het Snoezelrijk.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!