Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Minister op bezoek bij project voor carrièreswitchers van Pluryn

20 juni 2018 Door de redactie Geen reacties

Minister Hugo de Jonge van Vws is op werkbezoek geweest bij een bijzonder project voor carrièreswitchers bij zorgorganisatie Pluryn in Groesbeek. Bij de locaties Kemnade en Werkenrode Jeugd ging de minister in gesprek met de bijna zestig zij-instromers die daar in februari gestart zijn met het leerwerktraject, kort na de intensieve selectierondes.

De minister bracht op woensdagmiddag 13 juni een bezoek aan Pluryn om daar het officiële startsein te geven voor het Carrièreswitchproject. De middag begon met lunch met een aantal switchers. Zichtbaar geïnteresseerd in de beweegredenen achter ieders gedurfde carrièreswitch, nam de minister voor alle aanwezigen ruim de tijd.

Van ondernemer tot boekhandelmedewerker, van werken in de horeca tot in de commerciële sector. In gesprek met de minister werd snel duidelijk dat de zij-instromers uit alle sectoren afkomstig zijn. De reden waarom zij kiezen voor een baan in de zorg hebben zij met elkaar gemeen: de behoefte aan zingeving in het werk.

Rondleiding en paneldiscussie
Na een interview met het Multimediateam van Pluryn, volgde een rondleiding over de terreinen van Kemnade en Werkenrode Jeugd. Onderweg bezocht de minister een woongroep, waar hij verschillende bewoners tegen het lijf liep.

De tour over de terreinen leidde uiteindelijk naar het Cardo Theater. Daar zaten in de theaterzaal de bijna zestig zij-instromers, plus een aantal panelleden, klaar voor een paneldiscussie met de minister. Onder leiding van oud-radiomaker en journalist Job Boot bespraken ze actuele thema’s.

Panellid Monique Kavelaars, Raad van Bestuur van Pluryn, sprak na afloop van een geslaagde dag. Ze liet weten trots te zijn op de carrièreswitchers voor het durven en willen kiezen voor een baan in de zorg.

Steengoed
Met aanmoedigende woorden sloot minister De Jonge zelf de paneldiscussie af: “We staan met z’n allen voor een gigantische opdracht om voldoende mensen te enthousiasmeren voor een baan in de zorg. Het carrièreswitchtraject van Pluryn is een steengoed project dat landelijk navolging verdient. Zij-instromers verdienen hier vanaf dag één een fatsoenlijk salaris. Dat geeft veel mensen, ook als je bijvoorbeeld een gezin moet onderhouden, echt de mogelijkheid om een gedurfde stap te zetten.”  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!