Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Mini-congres over rookvrije ouderen- en gehandicaptenzorg in 2030

28 september 2022 Door de redactie Geen reacties

Actiz en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) hebben samen de ambitie uitgesproken om te gaan voor een rookvrije ouderen- en gehandicaptenzorg in 2030. De vraag is nu: hoe willen ze die ambitie waarmaken? Daarover gaat het online minicongres op 13 oktober van 10.00 tot 11.30 uur.

Dit minicongres via Teams vormt de kick-off van het programma Samen Rookvrij. De brancheverenigingen hebben in 2020 hun ambitie voor een rookvrije zorg binnen de ouderen- en gehandicaptenzorg uitgesproken en ze willen nu stappen gaan zetten.

Tijdens de online bijeenkomst op 13 oktober wil men verkennen waar men nu staat, welke ondersteuningsmiddelen er zijn en worden er kennis en ervaringen uitgewisseld.

Het minicongres is bedoeld voor alle zorgprofessionals die zich gaan inzetten voor een rookvrije werkomgeving in de ouderen- en gehandicaptenzorg.

Via de vraagwoorden Why, How en What wordt uiteengezet welke koers de verenigingen willen gaan varen. Er komen best practices voorbij, én briljante mislukkingen; ook daarvan kan je immers leren.

Aanmelden voor deze kick-off van Samen Rookvrij kan via de website van VGN. Daar is ook uitgebreidere informatie over het programma van het minicongres te vinden.  |

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!