Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Minder medicatiefouten dankzij Medisein app

14 april 2015 Door de redactie Geen reacties

Er is een nieuwe app die begeleiders helpt zorgvuldiger om te gaan met medicijnen. Hij heet Medisein app. 's Heeren Loo zorggroep draait er op het ogenblik een proef mee in Druten. Volgens onderzoek worden medicijnen nog te vaak niet, onzorgvuldig of verkeerd toegediend. De Medisein app zorgt ervoor dat het aantal incidenten met medicatie omlaag gaat, en dat de veiligheid van cliënten beter wordt gewaarborgd, aldus een persbericht van 's Heeren Loo zorggroep.

De Medisein app laat zien wanneer welk medicijn moet worden toegediend, en op welke manier. De begeleider krijgt op het juiste moment een melding op haar iPhone/Ipad. De Medisein app geeft een actueel overzicht van het innamepatroon, en je kunt er ook onregelmatigheden op bijhouden. Het hulpmiddel maakt begeleiders alerter op risico's en helpt ze voorkomen.

Bijsluiter
De Medisein app is nog in ontwikkeling. Uit de pilot komen nieuwe wensen voort zoals de optie dat je kunt doorlinken naar de bijsluiter. Het ziektebeeld van de cliënt is inzichtelijk en tegelijkertijd biedt de app de mogelijkheid om sneller contact op te nemen met een (para)medisch specialist. Hierdoor kun je als begeleider de situatie beter beoordelen en sneller handelen. In de Medisein app kun je bijwerkingen en ervaringen invoeren, zodat je overzicht krijgt.

Beschikbaar
De pilot in Druten draait tot eind juni. Er worden aanpassingen doorgevoerd, waarna de Medisein app vanaf oktober in alle regio's van de 's Heeren Loo Zorggroep beschikbaar komt

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!