Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Minder handelingsverlegen door Reactiecirkel seksueel misbruik

7 maart 2023 Redactie Klik Geen reacties

Veel hulpverleners weten niet goed hoe ze moeten handelen als een cliënt hun vertelt dat hij of zij seksueel is misbruikt. Natuurlijk gaan dan de alarmbellen af, maar hoe kun je het beste handelen? Professionals van Pluryn hebben als hulpmiddel hiervoor de Reactiecirkel seksueel misbruik gemaakt.

Deze Reactiecirkel is een korte animatie (6 minuten) die uitlegt welke stappen je kunt zetten om de cliënt zo goed mogelijk te ondersteunen. De tool biedt krijgt structuur en overzicht en maakt hulpverleners minder handelingsverlegen. En volgens de makers is zo ook de kans op een eerlijk juridisch traject het grootst.

Het hulpmiddel is niet alleen inzetbaar voor medewerkers binnen Pluryn, zoals gezinshuisouders, groepsleiders, behandelaren, maatschappelijk werkers en gedragswetenschappers, maar ook instanties en hulpverleners buiten Pluryn kunnen gebruikmaken van de Reactiecirkel.

Het filmpje over de Reactiecirkel staat op YouTube, en ook is er een handige infographic gemaakt met de kernpunten van de cirkel. Deze vind je op de website van Pluryn.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!