Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

"Mijn lievelingsdieren zijn varkens, kippen en paarden"

8 januari 2015 Door de redactie Geen reacties

Mensen met een verstandelijke beperking werken in Roosendaal mee op kinderboerderij Minnebeek en in een centrum voor ouderen. Dat doen zij onder professionele begeleiding van zorgorganisatie Sdw. "Ik vind het leuk om buiten te kunnen werken," zegt Jean Hamers over zijn werk op de kinderboerderij. "Mijn lievelingsdieren zijn varkens, kippen en paarden." Mensen met een verstandelijke beperking die graag buiten werken en houden van het werken met dieren kunnen op de kinderboerderij allerhande werkzaamheden uitvoeren.

Meerwaarde
Joyce de Lange, coördinator van kinderboerderij Minnebeek is blij met de hulp: "De samenwerking heeft meerwaarde voor de kinderboerderij. Er is aandacht voor de dieren en hun welzijn. Daarbij houden de cliënten van Sdw samen met de andere vrijwilligers de kinderboerderij keurig schoon."

Hotelroute
Ook op woonzorgcentrum voor ouderen de Wildenborch zijn ze blij met de samenwerking. De acht cliënten die er werken geven extra aandacht aan de bewoners en ondersteunen de medewerkers. "Vanochtend had ik hotelroute met Marion," vertelt een van de cliënten van Sdw. "Ik had bij elke bewoner een afwasje te doen en natuurlijk bedden opmaken en een beetje kletsen. Ik help ook weleens met eten serveren, tafel dekken en de tafels weer afruimen als de bewoners klaar zijn met eten."

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!