Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Middin komt met nieuwe serie podcasts Studio LVB

1 december 2021 Door de redactie Geen reacties

Zorgaanbieder Middin heeft half november de eerste van tien nieuwe podcasts over het begeleiden van mensen met een licht verstandelijke beperking uitgebracht. Het is de tweede serie onder de naam Studio LVB. Vorig jaar werden ook tien afleveringen gemaakt.

In de onlangs gepubliceerde eerste aflevering Leven met een LVB  zijn Timo en Corrie te gast, die allebei een licht verstandelijke beperking hebben. Zij vertellen over hun leven en de hobbels die ze daarbij ervaren. Een persoonlijk begeleider praat ook mee en het geheel wordt in goede banen geleid door host Nathalie Koopman.

In de nog uit te zenden negen andere afleveringen komen onderwerpen aan de orde als: eenzaamheid, risicovol gedrag, LVB en ggz, seksueel misbruik en stress bij cliënten. Aan de uitzending van 15 december doet VGN-voorzitter Boris van der Ham mee.

De podcasts zijn te luisteren via de website van Middin, Spotify en Apple Podcasts. Wie zich abonneert, krijgt automatisch een melding als er een nieuwe podcast online staat.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!