Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Mensen met verstandelijke beperking vertellen in podcast over hun leven

29 maart 2023 Redactie Klik Geen reacties

Bij gehandicaptenzorgorganisatie Ons Tweede Thuis is de podcastserie ‘Een ongewoon goed gesprek’ te beluisteren. Podcastmaker Tamara Doves gaat in vijf afleveringen in gesprek met cliënten van Ons Tweede Thuis over de grote thema’s in het leven. Voor iedereen die wel houdt van een gesprek met een twist.

In de eerste aflevering (23 minuten) praat Tamara met Jacky over familie, die heel speciaal voor haar is.

Aflevering 2 (18 minuten) geeft een podium aan Michelle. Zij vertelt aan Tamara wat angst is en hoe je daar mee om kunt gaan. Vol met tips.

Vriendschap is het thema van de derde aflevering (21 minuten). Te gast zijn Hanneke en Tanja, die al 30 jaar bevriend zijn. Hoe is dat ontstaan en wat betekent dat voor hen?

In de vierde aflevering (18 minuten) die over taal gaat, vertelt Mario over zijn fascinatie voor taal. Voor hem is het magie, al heel lang.

De laatste aflevering (19 minuten) van het eerste seizoen van ‘Een ongewoon goed gesprek’ behandelt het thema volwassen worden. Ben je ooit volwassen en is dat wel zo’n goed idee? Daarover praat Tamara met Melanie.

Via de website van Ons Tweede Thuis zijn de podcasts te vinden. Ze zijn ook gewoon te beluisteren via de bekende podcast-apps zoals Apple of Google Podcast of Spotify.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!