Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Mensen met een verstandelijke beperking runnen pakketservice

21 februari 2024 Redactie Klik Geen reacties

Gemiva heeft in een woonzorgcentrum in het Zuid-Hollandse Oude-Tonge een Homerr-pakketpunt geopend. Hier kunnen inwoners vijf dagen per week terecht om pakketjes op te halen of te retourneren. En cliënten vinden er een nieuwe zinvolle dagbesteding.

Het nieuwe pakketpunt in woonzorgcentrum Ebbe en Vloed is behoorlijk in trek bij de inwoners; sommigen komen meerdere keren per week om een pakketje te halen of terug te brengen. Het scheelt ze een rit naar het verderop gelegen Middelharnis. Maar ook de cliënten van zorgorganisatie Gemiva staan in de rij om er te mogen helpen. 

Persoonlijk begeleider Rob geeft op de website van Gemiva aan dat men in een rooster werkt, omdat zoveel cliënten het werk willen doen. “Het is voor de mensen ook geen probleem dat het soms net iets langer duurt, omdat onze cliënten het nog aan het leren zijn.”

homerr_gemiva1.jpg

Pakketten die binnenkomen, worden op achternaam gesorteerd in verschillende bakken. Zo is het pakket snel gevonden als een klant zijn pakket op komt halen. Ilze: ”In het begin was het werk wennen en waren wij nog verlegen. Het is leuk om mensen blij te maken met de pakketten. Klanten maken graag even een praatje met ons.” 

homerr_gemiva2.jpg

Jantine, buiten bij het Homerr-bord: “Ik vind het werk een leuke nieuwe uitdaging.” 

Het serviceteam van Gemiva in Ebbe en Vloed had al de nodige activiteiten voor cliënten. Zij helpen bijvoorbeeld in de spoelkeuken, dekken de tafels in het restaurant en werken in de kopieerwinkel. Nu er meer aanloop van buitenaf is, kunnen ze ook hun zelfgemaakte producten beter aan de man brengen en de kopieerservice promoten.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!