Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Mensen met een verstandelijke beperking aan het werk in een foodtruck

21 augustus 2018 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie Sovak heeft een nieuwe werkplek gevonden voor cliënten in het haventje van Terheijden. Vanaf 16 augustus werken mensen met een verstandelijke beperking elke donderdag en vrijdag in de Sovak-foodtruck, een felgekleurde keukentje op wielen met lekkere hapjes, koffie, thee en frisdrank.

Activiteitenbegeleider José Vermeulen vertelt op de website van Sovak: "De gemeente Drimmelen zocht via Facebook ondernemers voor de standplaats bij het haventje. Wij vonden dit meteen een goed idee voor Sovak. Het biedt een leuke werkplek voor onze cliënten en we dragen op een actieve manier bij aan de Terheijdense samenleving."

Teamcoach Olga Roelen: “Een aantal van onze cliënten gaan onder begeleiding de foodtruck bemensen. Maar op de achtergrond vinden veel meer cliënten hier een dagbesteding in. Met het aankleden van het terras en de foodtruck, het maken van decoratie voor op de tafels, het bakken van verse appeltaarten en het bereiden van broodjes en koffie en thee vanaf onze dagbestedingslocatie aan de Ruitervaartseweg. Ook kunnen we de foodtruck op andere dagen inzetten bij evenementen van onszelf of van anderen om ons meer te laten zien en te verbinden met de samenleving.”

Wethouder John van Oosterhout van de gemeente Drimmelen zegt blij te zijn met het initiatief van Sovak. “Zo kunnen op donderdag en vrijdag fietsers en wandelaars terecht kunnen voor een versnapering in de haven van Terheijden. Dit is goed voor de recreanten, maar ook voor de cliënten van Sovak die zo iets wezenlijks kunnen betekenen voor de lokale gemeenschap van Terheijden.”  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!