Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Mensen met een beperking runnen Alkmaars hotel

1 februari 2017 Door de redactie Geen reacties

Tachtig mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking hebben het laatste weekend van januari het King’s Inn City Ho(s)tel in Alkmaar gerund, dat tijdelijk de naam ‘Showhero Hotel’ kreeg. Hiermee wilde Stichting Showhero niet alleen deze mensen een geweldig weekend bezorgen, maar ook hun wensen laten uitkomen. Ze haalden daarnaast drie dagen geld op om in 2017 weer zoveel mogelijk nieuwe dromen uit te laten komen.

Van 27 tot en met 29 januari waren tachtig mensen met een beperking keihard aan het werk bij het Showhero Hotel. Alle werkzaamheden werden door hen verricht: ze bemanden de receptie, verzorgden de roomservice, kookten, serveerden maaltijden en drankjes uit, maakten schoon, en namen al het amusement voor hun rekening.

Het idee voor dit weekend kwam van de deelnemers zelf tijdens een brainstormsessie met de Stichting Showhero. Deze organisatie zet zich in om mensen met een beperking de kans te geven hun talenten te uiten op een podium en ze allemaal een ster te laten voelen. Voor de stichting was het Showhero Hotel het ultieme droomproject. De deelnemers konden tijdens het weekend hun grootste droom kenbaar maken door deze in de ‘droomboom op te hangen’ en er werden dan ook heel wat dromen waargemaakt.


Beveiliger
Zo had Eric voor drie dagen zijn eigen Eric Stam-café, kon Jurriaan zijn zangcarrière een boost geven door een speciaal lied over Showhero te zingen tijdens de openingsceremonie, had Annemieke haar Verhalenkamer waar ze verhalen vertelde over haar leven, en mocht Bennet rondlopen als beveiliger.

De gasten van het hotel werden van vroeg tot laat goed verzorgd. En die gasten waren er. Zowel mensen die alleen een kopje koffie kwamen drinken, als mensen die echt bleven slapen. Daaronder natuurlijk veel familieleden en vrienden, maar ook andere belangstellenden. Er was ontzettend veel te doen in en rond het hotel. Er werden dansworkshops gegevens, er was heel veel (live) muziek zo was er nog veel meer animatie te vinden: dansworkshops, een ballenbak, allerlei spelletjes, een filmkamer met heerlijke matrassen op de grond, heel veel (live)muziek en op zaterdagavond een grote veiling.


Opbrengst
Aan het eind van het weekend maakte de organisatie bekend dat de actie € 9.062, 50 had opgeleverd, waarmee weer nieuwe dromen gerealiseerd kunnen worden. Volgens reacties op de Facebook-pagina van Showhero Hotel is het voor velen een onvergetelijk weekend geweest. Daar zijn ook leuke filmpjes te vinden die een mooi beeld schetsen van wat er allemaal te doen was.

Voor meer info over Showhero: kijk op
www.showhero.nl.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!