Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Meld je onderzoek of methode aan voor de Gehandicaptenzorgprijs

29 februari 2012 Door de redactie Geen reacties

Heb je de afgelopen twee jaar een onderzoek gedaan of een methode ontwikkeld die de gehandicaptenzorg verbetert? Meld je dan aan voor de Gehandicaptenzorgprijs 2012 van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (Vgn). Inschrijven kan nog tot 16 mei. Je maakt kans op een geldprijs van 10.000 euro, die op een bijeenkomst in het najaar wordt uitgereikt.

Met de inmiddels vierde editie van de Gehandicaptenzorgprijs wil Vgn gehandicaptenzorginstellingen stimuleren in kennisontwikkeling, kennisverspreiding en verdere professionalisering van de medewerkers. Inzending is mogelijk in twee categorieën: de beste onderzoekspublicatie en het beste praktijkproduct. Bij een onderzoekspublicatie gaat het om een tijdschriftartikel of serie artikelen, scriptie, literatuurstudie, monografie of een rapportage. Voorbeelden van praktijkproducten zijn een handreiking, richtlijn, protocol, checklist, methodiek, cursus/training, leerboek, test, dvd, spel en koffer.

Voor zowel de beste onderzoekspublicatie als voor het beste praktijkproduct bestaat de prijs uit een geldbedrag van € 10.000,- en een sculptuur. Voor de andere genomineerden is er een aanmoedigingsprijs van € 2.500,-. Na de uitreiking overlegt Vgn met de winnaars hoe de uitkomsten van het winnende onderzoek of product extra aandacht kan krijgen.

Meer informatie over aanmelden op de website van de Vgn

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!