Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Meld je aan voor de VG Hakathon 2020

3 december 2019 Door de redactie Geen reacties

In 2020 wordt de tweede hackathon voor de verstandelijke gehandicaptenzorg gehouden. Een week lang kunnen teams zich buigen over oplossingen die leiden tot meer tijd voor zorg. Doen jullie mee?

Stonden in de eerste VG Hakathon in 2018 oplossingen voor cliëntuitdagingen centraal, de tweede editie richt zich juist op de zorgprofessional. De werkdruk is hoog, administratieve taken kosten veel tijd en overal kampt men met personeelstekort. Hebben jij en je collega’s goede ideeën hoe dat anders kan? Zodat er meer tijd overblijft voor de échte zorg aan cliënten? Geef je dan alvast op. Deze hackathon wordt gehouden van maandag 30 maart t/m vrijdag 3 april 2020.

Tijdens de hackathon werk je via de Lean Startup-methode. Dit houdt in dat je in korte fases jullie oplossing blijft toetsen op de eindgebruiker, in dit geval de zorgprofessional. Zo ontdek je of je op de goede weg zit en of je idee überhaupt uitvoerbaar is. Alle teams krijgen vooraf een uitgebreide briefing en training.

De website voor VG Hackathon 2020 is al in de lucht. Je kunt je er aanmelden, maar ook als je nog vol vragen zit, vind je hier heel veel informatie.

De 2018-editie is gewonnen door Koraal Groep met Zie Mij, een slimme manier om alle moeilijke taal om te zetten in iets dat de cliënt begrijpt. Daarnaast waren er nog een tweede en derde prijs en een publieksprijs.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!