Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Meer rechten voor mensen met een beperking door goedkeuring Vn-verdrag

13 april 2016 Door de redactie Geen reacties

Niet alleen voor de twee miljoen Nederlanders met een beperking, maar voor iedereen is het een heugelijke dag. Dat zei staatssecretaris Martin van Rijn (Vws) in de Eerste Kamer bij de ratificatie van het Vn-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap.

De Eerste Kamer stemde dinsdagavond unaniem in met het ratificeren van het verdrag. Nederland nam een lange aanloop voor de ratificatie van het verdrag. Buurlanden als België en Duitsland ratificeerden het verdrag al begin deze eeuw. Ook is er nog kritiek op de concrete uitvoering van het verdrag.

Volgens staatssecretaris Van Rijn is de goedkeuring van het verdrag een begin van “volwaardig meedoen door iedereen, dat begint met volwaardige toegang voor iedereen.” Hoe nodig dat is, bleek volgens hem al tijdens het debat over het verdrag: “Veel mensen met een beperking die het debat wilden volgen, konden alleen na veel improvisatie in de Eerste Kamer aanwezig zijn. Het illustreert voor mij het belang van deze goedkeuring, we zullen er met z'n allen veel harder aan moeten trekken. En met dit verdrag in de hand kan dat.”

Lees meer op www.vnverdragwaarmaken.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!