Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Meer aandacht voor gezichtsproblemen in kinderrevalidatie

13 januari 2014 Door de redactie Geen reacties

Koninklijke Visio in Den Haag en Sophia revalidatiecentrum in Delft en Den Haag slaan de handen ineen op het gebied van kinderrevalidatie. Door de samenwerking ontstaat een laagdrempelige en toegankelijke ketenzorg, aldus beide organisaties. De intensieve samenwerking startte in 2012 en verloopt zo naar volle tevredenheid, dat nu een officiële samenwerkingsovereenkomst is gesloten.

De gevolgen van een ziekte, ongeval of aangeboren aandoening kunnen complex zijn. Sophia Revalidatie biedt medisch specialistische revalidatiezorg. Bij Koninklijke Visio krijgen kinderen met een visuele en/of meervoudige beperking begeleiding, met aandacht voor ontwikkelingsstimulering. Uitgangspunt is: de wereld verkennen en al lerend in je eigen tempo op weg naar zelfstandigheid.

Screening en behandeling
Visio screent op de Sophia revalidatie locaties in Delft en Den Haag kinderen om vast te stellen of er ook sprake is van een visuele beperking. Als de beperking tijdig wordt ontdekt, is bij veel kinderen stabilisatie of zelfs verbetering van het zicht mogelijk. Ontwikkelingsbegeleiders van Visio bieden bij Sophia revalidatie wekelijks training aan kinderen die gediagnosticeerd zijn met een visuele beperking.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!