Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Meer aandacht voor digivaardigheden van begeleiders

9 november 2022 Door de redactie Geen reacties

Niet alle medewerkers in de gehandicaptenzorg hebben voldoende digitale vaardigheden die tegenwoordig steeds meer gevraagd worden. Daarom zijn er twee functiebeschrijvingen gepresenteerd waarin digitale vaardigheden zijn opgenomen.

Aan de hand van deze beschrijvingen kunnen werkgevers het gesprek met medewerkers aangaan over welke digivaardigheden zij minimaal moeten beheersen om hun werk goed te kunnen doen.

De herziene functiebeschrijvingen betreffen de functies van persoonlijk begeleider en begeleider. Ze zijn ontwikkeld door de coalitie Digivaardig in de zorg en Stichting FWG. Door de functiebeschrijvingen te verrijken met digitale vaardigheden, krijgen werkgevers handvatten om die vaardigheden bij de medewerkers onder de aandacht te brengen.

Stimuleren en faciliteren
Volgens FWG hoeven zorgorganisaties nu niet direct hun functiehuis te herzien met het toevoegen van de digivaardigheden. Het gaat erom dat werkgevers hun medewerkers stimuleren en faciliteren om zich digitaal te ontwikkelen.

Wie toch al aan de slag wilde gaan met het functiehuis, kan dan beter direct de digivaardigheden meenemen in de functiebeschrijvingen. Zij kunnen dan gebruikmaken van de twee voorbeeldfunctiebeschrijvingen, die weergeven hoe je dat zou kunnen aanpakken.  |

Download het hele pakket, inclusief handleiding en overzicht van de digitale vaardigheden.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!