Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Meepraten en beslissen over technologie in gehandicaptenzorg

2 februari 2021 Door de redactie Geen reacties

Veel zorgorganisaties willen graag meer technologie inzetten. Omdat technologie het leven van cliënten raakt, is het belangrijk dat zij hierover meepraten en meebeslissen. Daarom is er een speciale handreiking ontwikkeld.

Hoe kun je als cliënten-, bewoners- of verwantenraad proactief meepraten en meebeslissen over technologie? En hoe kun je als begeleider, manager of bijvoorbeeld bestuurder cliënten meer betrekken bij de verschillende stappen die worden doorlopen bij het implementeren van technologie in de zorgorganisatie? Deze handreiking helpt je op weg.

Iedereen moet kunnen meepraten
Iedereen moet kunnen meepraten, want iedereen heeft een mening, ongeacht het niveau. Om die mening boven tafel te krijgen, biedt een hulpmiddel soms uitkomst. De handreiking cliëntenraden, ontwikkeld vanuit de Innovatie-impuls, is zo’n hulpmiddel. Je ontdekt bij welke stappen en op welke manier bewonersraden, cliëntenraden en verwantenraden kunnen meepraten en meebeslissen over technologie:
•             Stap 1: de visie en het beleid van de zorgorganisatie
•             Stap 2: het vraagstuk en het kiezen van technologie
•             Stap 3: het gebruik van de technologie
•             Stap 4: de evaluatie en het vervolg

Informatie en inspiratie
In de handreiking vind je per stap informatie en vooral veel inspiratie. Naast waardevolle tips worden tal van aansprekende voorbeelden aangehaald. En de handige invulkaart met een aantal voorbeeldvragen per stap, helpt je vooruit.

Download de handreiking cliëntenraden. De handreiking is tot stand gekomen binnen de Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg. Dit is een programma van Volwaardig Leven, in opdracht van het ministerie van VWS en uitgevoerd door Vilans en Academy Het Dorp. De Innovatie-impuls heeft als doel om meer technologie in de gehandicaptenzorg in te zetten. Deze technologie moet bijdragen aan de kwaliteit van leven van cliënten en kwaliteit van zorg voor cliënten.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!