Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Meedoen thema van Pier de Boer-prijs 2021

30 september 2020 Door de redactie Geen reacties

Het thema voor de Pier de Boer-prijs 2021 is bekend: ‘Meedoen door leren en werken’. Stichting SPZ die de prijs om het jaar uitreikt, wil met de keuze voor dit thema innovatieve en succesvolle projecten stimuleren waarin deskundigheidsbevordering, participatie en arbeid van mensen met een verstandelijke beperking samenkomen.

Het belangrijkste werk van SPZ is het verlenen van subsidie aan projecten die mensen met een verstandelijke beperking echt verder helpen. De tweejaarlijkse Pier de Boer-prijs is er daar een van. Met het thema ‘Meedoen door leren en werken’ mikt SPZ op projecten die zich bezighouden met:
• ontwikkeling van kennis, vaardigheden en flexibiliteit binnen een organisatie om die plek langdurig beschikbaar te houden;
• duurzame inzetbaarheid van mensen met een verstandelijke beperking op de arbeidsmarkt;
• maatschappelijke integratie en gelijkwaardigheid in het arbeidsproces;
• betrekken van mensen met een verstandelijke beperking zelf in deze projecten;
• het vertalen van maatschappelijk functioneren/participatie in arbeid.

De procedure
Wil jij jouw project insturen om in aanmerking te komen voor de Pier de Boer-prijs? Zorg dan dat het project voor 1 april 2021 is ingediend bij het bestuur van SPZ. Half april maakt de stichting bekend welke (maximaal 15) projecten kans maken en op de shortlist komen. Eind juni maakt het bestuur de drie genomineerden bekend die in september 2021 de feestelijke prijsuitreiking mogen bijwonen. De Pier de Boer-prijs bestaat uit een beeldje en een geldbedrag van 30.000 euro voor het winnende project. De nummers 2 en 3 krijgen elk 10.000 euro.

In 2019 was het thema technologische innovatie voor en met mensen met een verstandelijke beperking. Lees het verslag van de prijsuitreiking.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!