Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Meedoen aan Mud Masters met een lichamelijke beperking

29 september 2021 Door de redactie Geen reacties

Medewerkers van de Noord-Hollandse zorgorganisatie Odion hebben meegedaan aan de Mud Masters Obstacle Run die 26 september gehouden werd in Biddinghuizen. Zij wilden geld inzamelen voor Bio Vakantieoord. Het event had ook een aangepaste afstand van 6 kilometer voor mensen met een lichamelijke beperking. Daar deden 40 deelnemers aan mee.

De Obstacle Run voor mensen met een lichamelijke beperking was een samenwerking tussen de Dennis van der Zeijden Foundation en Mud Masters. De foundation motiveert mensen met een fyieke beperking om te gaan sporten. En dat lukte. Veertig deelnemers in rolstoelen, met protheses of een blade, legden het parcours vol modderpoelen af. Elk van hen had de beschikking over twee buddy’s, die – als het echt niet ging – een helpende hand boden.

Op de site van Omroep Flevoland is een korte reportage te zien van de Mud Masters Obstacle Run, met reacties van enkele deelnemers en Van der Zeijden.

Odion
Bij Odion bleken tien sportieve medewerkers bereid de uitdaging van het 12 kilometer lange modderparcours aan te gaan. Hun doel was om geld op te halen voor Stichting Bio Vakantieoord, die vakanties organiseert voor gezinnen met een kind dat een beperking heeft. De groep vond het een geweldige ervaring en zamelde bijna 700 euro in, meldt Odion op Instagram.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!