Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Meedenken over de toekomst van de Methode Heijkoop

2 april 2024 Redactie Klik Geen reacties

De Heijkoop Academy houdt op vrijdag 21 juni een symposium met de titel ‘De Toekomst van de Methode Heijkoop’, bedoeld voor ervaren professionals en ervaringsdeskundigen, maar ook voor nieuwkomers en geïnteresseerden. Het vindt plaats in zalencentrum Nieuw Salem te Driebergen.

Deze bijeenkomst is een kans om dieper in te gaan op enkele essentiële vragen over de toekomst en de kern van de Methode Heijkoop. Zeker na het overlijden van grondlegger Jacques Heijkoop in oktober 2023.

Dagvoorzitter Gerrit Heijkoop en de opleiders Astrid Tulleners en Teja Luiten duiken samen met de aanwezigen in de essentie en toekomst van de Methode Heijkoop. Het programma biedt een evenwichtige afwisseling van luisteren, interactie, beweging, en reflectie waardoor je de Methode Heijkoop op een levendige en persoonlijke manier ervaart.

Jacques Heijkoop was een gedreven ontwikkelingspsycholoog die met zijn methode begeleiders van mensen met ernstige beperkingen en onbegrepen gedrag weer zelfvertrouwen gaf en een scherpere blik, om zo vastgelopen situaties te doorbreken. De methode werkt met vijf instrumenten, die allemaal aan bod komen tijdens het symposium:

  • Ontdekkend Kijken
  • Constructieve Hantering Probleemgedrag
  • Relatiedynamiek
  • Functioneringsprofiel
  • Videotraining.

Meld je aan voor het symposium op 21 juni.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!