Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Mee vraagt waarborgen

16 september 2011 Door de redactie Geen reacties

In een brief aan de Tweede kamer vraagt Mee Nederland waarborgen voor de cliëntondersteuning voor mensen met een beperking. In de periode dat diverse kabinetsmaatregelen worden ingevoerd zal voor hen veel veranderen en onzeker zijn, vindt Mee Nederland. Juist dan moeten zij kunnen blijven rekenen op de ondersteuning van Mee.

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten van Vws wil de subsidie voor Mee overhevelen naar de Wmo. Als dat te snel en zonder waarborgen gebeurt, bestaat de kans dat de mensen met een beperking niet of minder kunnen meedoen aan de samenleving. Mee vraagt de Tweede kamer de volgende punten aan de orde te stellen tijdens het algemeen overleg op 28 september over de Wmo en de cliëntondersteuning:

  • Erkenning van de specifieke ondersteuningsbehoefte van mensen met een beperking en waarborging van de kwaliteit, continuïteit en onafhankelijkheid van de cliëntondersteuning.
  • Voldoende voorbereidingstijd, zodat de intensieve samenwerking tussen Mee en gemeenten kan overgaan in duurzame samenwerking.
  • Mee in staat te stellen mensen tijdens de invoering van de kabinetsmaatregelen te ondersteunen..
  • Op korte termijn helderheid te bieden over wanneer en hoe snel  de decentralisatie van Mee zal plaatsvinden.

Lees de brief op www.mee.nl

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!