Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Mee Twente stopt

13 november 2014 Door de redactie Geen reacties

Zorginstelling Mee Twente houdt per einde van dit jaar op te bestaan. Voornaamste oorzaak is dat de Twentse gemeenten niet verder willen met Mee als begeleider en ondersteuner van mensen met een beperking. De organisatie verkeerde al in moeilijkheden. Reden waarom de drie grootste Twentse gemeenten niet verder wilden met Mee. Wel nemen gemeenten personeel over.

Zo neemt de gemeente Almelo acht medewerkers over. De gemeente Almelo wil de ondersteunende activiteiten borgen in wijkteams waarin allerlei zorgdisciplines vertegenwoordigd zijn. Gezinnen krijgen daardoor één aanspreekpunt in de wijk. Het wijkteam kan dan de situatie per gezin bespreken en de cliënten doorverwijzen. De Hengelose wethouder Jan Bron zegt in de regionale krant Tc Tubantia dat op die manier veel werknemers van Mee aan een nieuwe baan kunnen worden geholpen, maar niet allemaal. De landelijke subsidie die Mee ontving gaat nu naar de Twentse gemeenten die een eigen werkformule opzetten. Het grote kantoor van Mee aan de Brugstraat in Almelo komt leeg te staan.

Getallen
In Nederland zijn 22 regionale Mee-organisaties, met veel meer kleinere locaties. Mee ondersteunt ongeveer 100.000 mensen met een verstandelijke, lichamelijke, zintuigelijke beperking, met autisme of een psychiatrische aandoeing. Bij mee zijn 2.282 voltijdse banen voor de ondersteuners.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!