Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Mee biedt ook onafhankelijke steun aan cliënten in langdurige zorg

13 februari 2015 Door de redactie Geen reacties

Alle zorgkantoren gaan bij zorgorganisatie Mee onafhankelijke cliëntondersteuning inkopen in voor mensen met een indicatie voor langdurige zorg. Mee biedt cliënten die in de langdurige zorg wonen of die dat van plan zijn, informatie en advies, ondersteuning bij hun persoonlijk plan en zorgplan, bij het kiezen van een zorgaanbieder en bemiddeling wanneer de cliënt en de zorgaanbieder er samen niet uitkomen.

Cliënten die (gaan) verblijven in een instelling, maken met de zorgaanbieder afspraken over de invulling van de zorg. Een cliëntondersteuner kan helpen bij het opstellen, evalueren en bijstellen ervan. Bijvoorbeeld bij de voorbereiding van de zorgplanbespreking, maar ook om hen tijdens het gesprek bij te staan.

Niet eens
De cliënt kan een beroep doen op een onafhankelijke cliëntondersteuner wanneer hij het met zijn zorgaanbieder niet eens wordt over de invulling van zijn zorgvraag:

  • Als de cliënt vindt dat de zorgaanbieder binnen de grenzen van het indicatiebesluit verkeerde, te weinig zorg of te weinig samenhangende zorg levert;
  • Als de cliënt vindt dat de zorgaanbieder de bepalingen over de zorgplanbespreking en het zorgplan niet nakomt.

Lees meer op de site van Mee

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!