Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Medewerkers voeren actie tegen bezuinigingen op gehandicaptenzorg

2 juli 2024 Redactie Klik Geen reacties

Zorgmedewerkers hebben op dinsdag 25 juni actiegevoerd in Den Haag tegen bezuinigingen op de langdurige zorg. Volgens de vakbond zijn de zorgmedewerkers het zat dat de politiek blijft vasthouden aan bezuinigingen, terwijl de zorg al zo onder druk staat door onder meer personeelstekorten.

De aftrap van de actie was om 10.00 uur op de Koekamp, waar met name aandacht voor de ouderenzorg was. Er werd een levensechte situatie nagebootst om te laten zien dat het water het personeel aan de lippen staat. De boodschap was duidelijk; door de groeiende personeelstekorten loopt de werkdruk alleen maar op, iets dat de zorg niet ten goede komt. De voorgenomen bezuiniging van 315 miljoen euro moet van de baan, vinden ze.

Ook de gehandicaptenzorg liet van zich horen. Nicole Jansen werkt in de gehandicaptenzorg en volgens haar was de actie van de FNV-leden broodnodig: “De voorgenomen bezuinigingen op de gehandicaptenzorg zijn overbodig en onverantwoord! Aangezien we nu al kampen met enorme personeelstekorten, onderbezetting en hoge werkdruk. Het is momenteel al een uitdaging om basiszorg te leveren aan onze cliënten.”

Tegen 13.00 uur vertrok de groep richting de Tweede Kamer om daar nogmaals aandacht te vragen voor de situatie in de langdurige zorg. De actie werd georganiseerd door FNV-leden. Op de Facebook-pagina van de FNV is een filmpje te zien van de actie.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!