Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Medailles Wk zwemmen

3 december 2009 Door de redactie Geen reacties
Op de derde dag van het wereldkampioenschap korte baan in Rio de Janeiro heeft de Nederlandse Paralympische zwemploeg twee bronzen medailles behaald. In totaal zijn er nu acht medailles binnengehaald. Lisa den Braber zwom een Europees record.

Lisette Teunissen veroverde het brons op de 100 meter vrije slag. Zij verbeterde haar eigen nationaal record met ruim een seconde. Ook Michel Tielbeke was weer op dreef. Met 59.54 op de 100 meter vlinderslag was de slechtziende zwemmer bijna drie seconden sneller dan zijn persoonlijk record. “Onder de minuut blijven op de 100 meter vlinderslag was al heel lang een wens van mij. Alles wat ik hier zwem gaat harder dan ik ooit heb gedaan.”

Lisa den Braber heeft een Europees record gezwommen op de 100 meter schoolslag (S7). De kersverse Europees kampioen op deze afstand moest het opnemen tegen de winnaars van Paralympisch goud en zilver, respectievelijk Erin Popovich en Jessica Long. Lisette werd derde, maar kreeg geen medaille omdat er maar drie deelnemers waren.

Op de foto (Gehandicaptensport Nederland) Lisa den Braber met haar twee concurrenten.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!