Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Masteropleiding doofblindheid viert jubileum met congres

17 november 2016 Door de redactie Geen reacties

Bij de Rijksuniversiteit Groningen is de enige masteropleiding ter wereld te vinden die zich richt op communiceren met doofblinden: ‘Communication and Deafblindness’. Deze opleiding bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met een driedaags internationaal congres.

Het congres  op 15, 16 en 17 november in conferentiecentrum Het Kasteel in Groningen trekt wetenschappers en praktijkmensen van over de gehele wereld om de nieuwste inzichten op het gebied van doofblindheid en communicatie uit te wisselen.

De Groningse professor Marleen Janssen heeft de masteropleiding een decennium geleden opgezet in samenwerking met de Deafblind International Communication Network. Omdat het om een unieke master gaat, die in geen enkel ander land te vinden is, trekt het een internationale groep studenten.

De opzet van de master is ook bijzonder. Studenten komen maar één maand naar Groningen. De overige tijd van het jaar krijgen zij begeleiding op afstand door buitenlandse docenten, onder supervisie van de staf in Groningen. In de afgelopen 10 jaar zijn circa 65 studenten afgestudeerd. De master valt onder de afdeling Pedagogische wetenschappen en Onderwijskunde van de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen.

Meer over het congres ‘Communication in the context of congenital deafblindness: 10 years of studies, How knowledge and practice develop’ op
 http://10yearscdbmaster.nl/.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!