Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Marktplaats voor vrijwilligers in de zorg

5 november 2012 Door de redactie Geen reacties

Er is een nieuwe website waar vrijwilligers en professionals en mensen die een vrijwilliger of professional zoeken, elkaar kunnen vinden. www.zorgvoorelkaar.com noemt zichzelf een marktplaats voor vrijwillige en professionele hulp.Zorg voor elkaar is een eenvoudig te bedienen website, waar mensen ‘gratis en veilig’ opdrachten kunnen plaatsen, en waar zorgvragers naar een geschikte hulpaanbieder kunnen zoeken.

De site is gebouwd door jonge internetondernemers Patrick Anthonissen en Mathijs Huis in ’t Veld, die hun commerciële talenten willen inzetten voor een maatschappelijke bijdrage. Er staan nu al honderden oproepen en aanbiedingen op de site, voornamelijk nog uit Brabant en het Westland, maar de makers willen de site zo uitbouwen dat hij voor heel Nederland bruikbaar wordt.

Landkaart
Vrijwilligers die zich inschrijven krijgen wekelijks een e-mail met verzoeken uit hun buurt die aansluiten bij  hun profiel. Zorgaanbieders zijn op het ogenblik de grootste aanvragers voor vrijwilligers die iets met een cliënt willen doen. Op een landkaart van Nederland kan je als vrijwilliger in één oogopslag zien waar opdrachten in jouw omgeving te vinden zijn. De vrijwilligers die zich tot nu toe hebben ingeschreven zijn gemiddeld opmerkelijk jong. Bijna de helft is onder de 40, terwijl de gemiddelde leeftijd bij klassieke vrijwilligersorganisaties tegen de pensioenleeftijd aanzit.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!