Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Marktplaats voor vrijwilligers en professionals

2 november 2011 Door de redactie Geen reacties

Er is een nieuwe website in de lucht waar zorgvragers en professionele of vrijwillige zorgbieders elkaar kunnen vinden. www.zorgvoorelkaar.com is een online marktplaats die vrijwilligers en zorgprofessionals verbindt met mensen die hulp of thuiszorg nodig hebben.Wie hulp of thuiszorg nodig heeft, kan er een opdracht plaatsen.

Geregistreerde vrijwilligers of zorgprofessionals zien wie er in hun buurt zorg nodig hebben en reageren op de voor opdrachten die hen passen. Vrijwilligers kunnen bijvoorbeeld een oudere vrouw helpen met boodschappen of vervoer. Of een leuk uitstapje maken met iemand met een handicap.  Verzoeken gericht op professionals worden opgepikt door gekwalificeerde verpleegkundigen of verzorgenden.

In Nederland zijn 450.000 vrijwilligers actief in de zorg. Zij werken via vrijwilligersorganisaties, verzorgings- en verpleegtehuizen, ziekenhuizen of andere zorginstellingen. Zij bieden extra persoonlijke aandacht aan mensen met een zorgbehoefte. Daarnaast vertegenwoordigt de inzet van deze vrijwilligers een economische waarde van € 252 miljoen per jaar.

Ondernemers
Zorgvoorelkaar is opgezet door een aantal ondernemers, waaronder Jaap Maljers die 20 jaar ondernemerservaring heeft in de gezondheidszorg. De site wordt ondersteund door Mezzo en Actiz en werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstellingen Nieuwe vrijwilligers worden door deze organisaties gescreend en begeleid.

Brabant
Zorgvoorelkaar is pas gestart in de Brabantse gemeenten Etten-Leur, Breda  Geldrop-Mierlo en de gemeente Westland in Zuid-Holland. Vanaf 2012 start de website ook op andere plaatsen in Nederland.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!