Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Marjolein van den Doel wint de Special Award 2015 Publieksprijs

4 december 2015 Door de redactie Geen reacties

Kunstenaar Marjolein van den Doel heeft in Museum Jan van der Togt in Amstelveen de Special Award 2015 Publieksprijs in ontvangst genomen. Niemand minder dan André van Duin reikte de prijs aan haar uit. De tussenjury had eerder haar werk al omschreven als: “Buitengewoon hip. Behoorlijk rock &roll, gewoon stoer.”

Van den Doel won € 1500,- om haar kunstenaarschap verder te ontwikkelen, of “in te wisselen bij de Albert Heijn”, grapte André van Duin. Stralend nam Van den Doel haar prijs in ontvangst en at een gebakje met een eetbaar plaatje van een van haar kunstwerken erop. Nadat André van Duin uitgebreid met Van den Doel had geposeerd, konden ook de andere genomineerde kunstenaars met hem op de foto.

De uitreiking van de Publieksprijs vond plaats tijdens een bijzonder feestelijke middag. Tine Veldhuizen van Special Arts en burgemeester Mirjam van ’t Veld openden de middag, waarna er tal van activiteiten plaatsvonden: een rondleiding door en voor kinderen, een rondleiding Visual Thinking Strategies, een masterclass schilderen Ik zie een vogel, een masterclass Filmen met je smartphone, interviews  en poëzie-voordrachten door genomineerden Hendrik Frankena en Gijs Ambrosius, en stadsdichter van Amstelveen Matthijs den Hollander.

De Special Award 2015 expositie is nog t/m 6 december te zien in Museum Jan van der Togt. In de tentoonstellingsperiode zijn er speciale rondleidingen, workshops voor kinderen en masterclasses voor kunstenaars met een handicap. Daarnaast is in het museum een inspiratie-atelier ingericht waar regelmatig kunstenaars aan het werk zullen zijn.

Bij de tentoonstelling is een catalogus met het ingezonden werk van de genomineerde kunstenaars verschenen. Een groot deel van de geëxposeerde kunstwerken is te koop.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!