Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Mantelzorger waakt zelf voor overbelasting

28 juli 2011 Door de redactie Geen reacties

Mantelzorgers kunnen sinds kort in de gaten houden of zij bezig zijn overbelast te raken. Zij doen dat door één keer per maand een vragenlijst in te vullen op www.carenzorgt.nl. Carenzorgt.nl herinnert de mantelzorger er maandelijks aan om de vragenlijst te doorlopen, zodat tijdig wordt gesignaleerd of ze tot de risicogroep behoort.

Als de alarmbellen afgaan, helpt Caren bij het contact te leggen met een mantelzorgsteunpunt in de regio. 3,5 Miljoen Nederlanders verzorgen als familielid, vriend, kennis of buur iemand met een beperking of ziekte. Van hen voelen 450.000 zich vaak ernstig belast. Een te hoge belasting kan leiden tot overspanning en depressiviteit. Overbelasting sluipt er geleidelijk in en gaat vaak onopgemerkt. Caren probeert mantelzorgers met behulp van de vragenlijst hiervan bewust te maken. Carenzorgt.nl is een gratis social community voor mantelzorgers. Mantelzorgers kunnen hierin de familieleden, kennissen en de zorgaanbieder uitnodigen om samen de zorg te regelen. Op die manier staat de mantelzorger er niet meer alleen voor. Caren is een initiatief van Nedap healthcare. Caren probeert probeert mantelzorgers met behulp van de vragenlijst hier van bewust te maken.  

Carenzorgt.nl is een gratis social community voor mantelzorgers. Mantelzorgers kunnen hierin de familieleden, kennissen en de zorgaanbieder uitnodigen om samen de zorg te regelen. Op die manier staat de mantelzorger er niet meer alleen voor. Caren is een initiatief van Nedap healthcare. www.carenzorgt.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!