Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

MAAT-app biedt structuur aan mensen met autisme

2 juni 2021 Door de redactie Geen reacties

Esther Goossens gebruikt voor haar twee kinderen met autisme al heel lang pictokaartjes. Ze had inmiddels meer dan 250 kaartjes maar vond het niet handig die altijd bij zich te moeten hebben. Daarom bedacht ze de MAAT-app.

Als softwareontwikkelaar draaide ze daar haar hand niet voor om. De MAAT-app moet mensen met autisme en hun begeleiders helpen in de dagelijkse verzorging.

In de app zijn iconen die handelingen verbeelden gekoppeld aan de agenda. Deze iconen lichten op op de smartwatch van de drager (iemand met autisme), op een tijd die van tevoren is ingesteld. Zo weet de persoon met autisme direct wat er van hem of haar wordt verwacht. Volgens Esther krijgen daardoor zowel kind als de begeleider rust.

De app is getest en sinds 1 juni te downloaden in de Appstore. In verband met toekomstige ontwikkelingen van de app adviseert Esther ‘m te gebruiken bij een Apple Watch.

Je kunt de app vier weken gratis uitproberen. Volgens de ontwikkelaar is de app gebruiksvriendelijk; begeleiders kunnen een taak of handeling instellen, inclusief een tijdsduur, zodat de cliënt weet wanneer en hoe lang er iets van hem verwacht wordt. De begeleider kan de cliënt vanaf een afstand volgen en eventueel bijsturen als dat nodig is.

Alle informatie over de MAAT-app is te vinden op betermetmaat.nl/app.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!