Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Lvg-jongeren koken met topkoks in competitie

28 augustus 2013 Door de redactie Geen reacties

Bij behandelcentrum Schakenbosch in Leidschendam hebben jongeren met een lichte verstandelijke beperking een kookles gekregen van topkoks, waarna ze onderling konden strijden om de titel van masterchef. De jongeren maakten in dit zomerprogramma kennis met lekker en gezond eten en koken.

De ongeveer 80 jongeren van Schakenbosch gingen van 19 augustus tot en met 23 augustus een culinaire competitie aan in de stijl van het televisieprogramma Masterchef. De kookwedstijd was de afsluiting van een vierweeks zomerprogramma vol workshops door mensen uit het bedrijfsleven, instellingen en de overheid, waarbij de jongeren nieuwe ervaringen konden opdoen.

Deze laatste week van het zomerprogramma stond in het teken van lekker gezond eten en drinken. De Masterchef-competitie werd georganiseerd in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Jeunes Restaurateurs D'Europe en een aantal top restaurateurs uit de regio. Onder leiding van zes top chefkoks maakten de jongeren nieuwe, gezonde en lekkere gerechten en streden zo om een plek in de finale. De uiteindelijk winnaar werd Cheyenne Grootveld.

Lees hier meer over de Masterchef-competitie. Schakenbosch is een dochterorganisatie van Jeugdformaat en Ipse de Bruggen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!