Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Living lab test technologie voor mensen met een beperking

1 juli 2014 Door de redactie Geen reacties

In Nijmegen is eind juni een 'laboratorium' geopend waar cliënten en medewerkers van gehandicaptenorganisatie Pluryn de nieuwste technologische hulpmiddelen kunnen uitproberen en zelf ideeën kunnen aandragen. Het lab test zelf ook welke technologie geschikt is om het leven van mensen met een beperking te vergemakkelijken. Het 'Living lab' bevindt zich in het hoofdgebouw van Pluryn.

Enkele voorbeelden van technologische hulpmiddelen die in het Living lab kunnen worden uitgeprobeerd:

  • RealCare Baby is een reagerende pop, waarmee wensouders met een beperking kunnen uitproberen wat een baby doet met hun leven. De babypop maakt emotionele, financiële en sociale gevolgen van een kind bespreekbaar.
  • Google glass is de slimme bril van Google, die gekoppeld is aan je smartphone. Pluryn start een proef, waarbij de bril onder meer herinneringen toont, en je er noodoproepen mee kunt doen.
  • De Smartwatch is een horloge met allerlei smartphone functies die mensen onder meer kan helpen bij het reguleren van hun stress.
  • De Fitbit Flex is een armband die registreert wat je eet, hoeveel je beweegt, hoever je loopt, en hoe je slaapt. De Sensor is een pleister die allerlei lichaamsfuncties meet.
  • Slim speelgoed is de Sphero, een bal vol met technische snufjes. Ook Paro de knuffelzeehond heeft sensoren, en reageert op aanraking.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!