Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Little Baby Jesus of Flandr in première

9 november 2011 Door de redactie Geen reacties

Net voor de kerst gaat de film Little Baby Jesus of Flandr in première in Nederland. Daarin spelen acteurs met Downsyndroom van het Vlaamse theatergezelschap Stap de belangrijkste rollen.

Little Baby Jesus of Flandr is de verfilming van het verhaal En waar de sterre bleef stille staan, geschreven door Felix Timmermans. Dit bijzonder kerstverhaal gaat over de drie armoedzaaiers Suskewiet, Pitje Vogel en Schrobberbeeck. Ze zijn de armoe zat en besluiten met Kerstmis ‘driekoningen’ te gaan zingen. En met succes want ze zingen zich rijk. Wanneer ze echter op de terugweg naar het café in het bos verdwalen, zijn ze onverwacht als echte drie koningen getuige van de geboorte van een klein kindeke Jezus.

Vorig jaar heeft deze zwart-wit film in België gedraaid. In Nederland won de Little Baby Jesus of Flandr de publieksprijs op het Filmfestival Made in Europe in Maastricht. De première is op 22 december in het Eye Film Instituut in Amsterdam, in Lumière in Maastricht en wellicht ook in andere plaatsen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!