Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Limburgse zorgorganisatie failliet

8 april 2013 Door de redactie Geen reacties

Stichting gehandicaptenzorg Limburg (Sgl) is 4 april failliet verklaard door de rechtbank in Maastricht. Sgl biedt kleinschalige zorg aan 1.300 cliënten met lichamelijke of meervoudige beperkingen of met niet aangeboren hersenletsel. Er werken 550 mensen. De stichting gaat in beroep tegen het faillissement, en zet ondertussen, in overleg met de curator, zijn activiteiten voort. Er worden voorlopig geen medewerkers ontslagen.

Het faillissement is onder meer aangevraagd door Speciaal vervoer Limburg (Svl). Dat vorige week wegens een grote schuld van Sgl, weigerde nog langer ritten te maken, waardoor honderden gehandicapten noodgedwongen thuis moesten blijven.

Hoger beroep
De stichting kan wegens het faillissement nu niet bij zijn eigen geld. Om te kunnen doorwerken hebben de zorgkantoren, banken en het Uwv hulp toegezegd, zodat de medewerkers worden doorbetaald en de zorg gegarandeerd is tot in elk geval het hoger beroep over vier weken.

Volgens dagblad de Limburger van 5 april ligt er achter het faillissement een al jarenlang slepend conflict tussen topmannen van Sgl en Svl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!