Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

LFB viert 25-jarig jubileum en kiest nieuwe directeur

2 juli 2020 Door de redactie Geen reacties

De plannen waren groots: belangenvereniging voor en door mensen met een verstandelijke beperking LFB wilde het 25-jarig jubileum vieren met een jubileumcongres. Maar ook hier bleek corona de spelbreker. Toch ging de mijlpaal niet ongemerkt voorbij.

Toen de Landelijke Federatie Belangenverenigingen Onderling Sterk op 21 juni 1995 werd opgericht, bestond de organisatie uit één bureaumedewerker en één coach. Inmiddels zijn er dagelijks meer dan honderd medewerkers verspreid over het land dagelijks actief in de versterking en vertegenwoordiging van mensen met een verstandelijke beperking, schrijft vertrekkend LFB-directeur Conny Kooijman in een brief aan alle relaties. Zij gaat met pensioen en de ledenraad van de LFB heeft op 27 juni Ellis Jongerius gekozen als nieuwe directeur. Zij begint per 1 juli aan haar functie. Conny Kooijman blijft als ervaringsdeskundige actief voor de LFB.

De feestelijkheden rondom het jubileum vonden vooral online plaats, maar dat maakte het niet minder leuk. Medewerkers deden via Teams onder meer mee aan een pubquiz en een bingo en er is een film van bijna een half uur gemaakt over de belangenvereniging. Daarin vertellen leden waarom ze trots zijn op de LFB. Er is eveneens een korte impressie van de feestweek gemaakt.

Meer informatie over de LFB vind je op de website lfb.nu.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!