Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

LFB lanceert brochure ‘Veilig omgaan met sociale media en sexting’

11 november 2020 Door de redactie Geen reacties

Tijdens de eerste online LFB ledendag op zaterdag 7 november is de brochure ‘Veilig omgaan met sociale media en sexting’ gepresenteerd, bedoeld voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Via een livestream op YouTube werd de brochure op de veiligheidspagina van Facebook geplaatst.

Sociale media zoals Facebook, WhatsApp of Instagram kunnen heel leuk zijn, maar als je niet goed weet hoe je je profiel moet afschermen voor onbekenden, kunnen er vervelende dingen gebeuren. Iemand kan zomaar seksueel getinte foto’s of filmpjes sturen, of vervelende opmerkingen maken.

Daarom is de brochure gemaakt met veel verhalen van mensen met een licht verstandelijke beperking die vertellen waarom ze sociale media leuk vinden, wat ze over sexting weten en ze geven tips hoe je hier het best mee om kunt gaan. Sexting is niet per se fout, het kan ook oké zijn. Maar de scheidslijn is vaak dun en je moet elkaar volledig kunnen vertrouwen als je een naaktfoto of pikant filmpje stuurt.

De brochure met een vrolijke, kleurrijke vormgeving is gemaakt door de LFB, met ondersteuning van Facebook die ook advertenties gaat plaatsen om de brochure verder te verspreiden. ‘Veilig omgaan met sociale media en sexting’ kun je ook via de site van de LFB downloaden, of bestellen door een mail te sturen naar info@lfb.nu. Dan betaal je wel de verzendkosten.

De livestream van de eerste online LFB ledendag is terug te kijken via YouTube. Behalve de presentatie van de brochure was er een workshop Gezonde voeding en een workshop Sporten.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!