Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Lezingen over Outsider kunst mensen met een beperking

24 augustus 2016 Door de redactie Geen reacties

Kunstenaars met en zonder beperking hebben samen gewerkt aan de tentoonstelling die nu te zien is in het Amsterdamse Bos. Zondag 28 augustus is er op deze zogeheten ‘Artist in Residence’ locatie een middag met lezingen over de waarde van Outsider Art.

Voor het eerst in Nederland werkten kunstenaars met en zonder beperking samen in een gastatelier, een ‘Artist in Residence’. Ze werkten twee weken in het Amsterdamse Bos aan het kunstwerk ‘Herbewerkt’. De voltooiing vond plaats in het atelier De Witte Olifant in Almere, een beeldende kunstopleiding voor mensen met een verstandelijke beperking.

‘Herbewerkt’ vertelt het verhaal van de belevingswereld van mensen met een verstandelijke beperking en is samengesteld uit materiaal uit het Bos en schapenwol. De bosmaterialen zijn samen met bezoekers gejut. Het maken en beleven van kunst werd zo een middel om mensen met en zonder beperking te verbinden


Het kunstwerk is nog tot en met september 2016 te bekijken en te vinden op 10 minuten lopen vanaf De Boswinkel, Bosbaanweg 5 in Amstelveen. Op zondagmiddag 28 augustus zijn er van 13.00 tot 16.00 uur diverse lezingen over dit project en Outsider Art. Meer informatie en aanmelden via 020-5456100, of boswinkel@amsterdam.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!