Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Levenslang met plezier in de zorg werken?

3 juni 2008 Door de redactie Geen reacties
Als we langer en harder werken lossen we misschien we het gigantische personeelsprobleem van 2020 op. Wie en wat maakt onze baan weer zó leuk, dat we langer willen blijven?

Twee uur per week meer werken, vergeet je prepensioen en na je 65ste nog een jaartje dóór. Als we dat met zijn allen opbrengen, en er ondertussen ook nog voor zorgen dat: 

  •  onze cliënten zelfstandiger worden
  •  we meer productie draaien en
  •  we verschoond blijven van overbodig papierwerk

hebben we het aanstormende personeelsgebrek (in 2020 voor de hele zorg een tekort van 500.000 werkers) voor het grootste deel opgelost.

Dat zei Iris van Bennekom, de nieuwe plaatsvervangend directeur van de afdeling langdurige zorg van het ministerie van Vws op de dag van de gehandicaptenzorg in ’t Spant in Bussum. Voelde iemand in de zaal ervoor om wekelijks en na zijn pensionnering langer te werken? Geen enkele manager stak zijn of haar hand op. Begeleiders waren daar niet. De managers in de gehandicaptenzorg maken zich grote zorgen dat er over een paar jaar niet genoeg werkers meer zijn om cliënten te begeleiden. De dag in Bussum ging over: Hoe komen we aan goed personeel, en hoe houden we het vast. In Klik van juli-augustus komt een langer artikel over de studiedag.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!