Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

‘Leuk je te Ontmoeten’ dringt eenzaamheid verstandelijk gehandicapten terug

25 oktober 2016 Door de redactie Geen reacties

In Eindhoven zet stichting ‘Leuk je te Ontmoeten’ zich al ruim drie jaar in om mensen met een (licht) verstandelijke handicap met elkaar in contact te brengen. Dit gebeurt op een laagdrempelige manier op een normale locatie midden in de maatschappij. “Het doel is dat deelnemers elkaar zoveel mogelijk op eigen kracht zelfstandig gaan ontmoeten.”

Kristy van der Heijden, Marjolein Schröder en Marloes van Rooij (foto) zijn de oprichters van ‘Leuk je te Ontmoeten’. Ze geven aan dat de mensen op wie zij zich richten veelal geen aansluiting vinden bij het reguliere datingcircuit of bij soortgelijke activiteiten voor mensen met een licht verstandelijke beperking. “Wij brengen juist de mensen die anders tussen wal en schip vallen op een laagdrempelige manier bij elkaar en dringen zo de eenzaamheid onder deze kwetsbare doelgroep terug.”

De stichting organiseert ontmoetingsavonden voor twee leeftijdsgroepen: tot 35 jaar en vanaf 35 jaar. Deze vinden iedere 6 weken plaats in Café 't Rozenknopje aan de Hoogstraat 59 te Eindhoven. Naast de reguliere ontmoetingsavonden staat er voor de zomer van 2017 nog een eigen festival op het programma. “In Eindhoven is er op dit moment helaas nog geen aanbod op dit gebied voor onze doelgroep. En deze mensen willen net als ieder ander de kans krijgen om naar festivals te gaan, te dansen, muziek te luisteren en nieuwe mensen te ontmoeten,” aldus de oprichters.

Meer informatie op
www.leukjeteontmoeten.com of via info@leukjeteontmoeten.com.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!