Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

LenteKriebels: online-festival voor cliënten met verstandelijke beperking

15 maart 2021 Door de redactie Geen reacties

De lente komt eraan, tijd voor een feestje. Maar naar een festival gaan is vanwege corona niet mogelijk. Daar bedachten zorgorganisatie De Zijlen en het Groningse IT-bedrijf Nexus een oplossing voor: het digitale Nexus Festival op zaterdag 20 maart, bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Tussen 19.00 en 20.30 uur komen via videoplatform Vimeo diverse artiesten voorbij die speciaal voor de doelgroep persoonlijke muziekvideo’s hebben gemaakt: Maan, René Karst, Dikdakkers, Burdy en Pascal Redeker. Cliënten kunnen alleen of met hun woongroep in de huiskamer gezellig meekijken via tv, laptop of iPad en natuurlijk meedansen en zingen.

Presentator Gijs Nillessen praat alles aan elkaar en de mensen van New Nexus zorgen voor volop vertier. Zo kun je meedoen aan de Lentequiz of de SpeedBingo. Alles om de lente te vieren. Er worden ook verschillende prijzen weggeven, bijvoorbeeld voor de feestelijkste woonkamer of het mooiste lentekunstwerk.

Het festival is helemaal gratis. Voor de eerste 300 aanmeldingen is er een Lentekriebelspakket beschikbaar waarin van alles zit om de woonkamer op te leuken voor het festival.

Je hoeft geen cliënt bij De Zijlen te zijn om je te kunnen aanmelden, ook mensen met een verstandelijke beperking van andere organisaties kunnen meedoen.

Via de website https://www.nexusfestival.nl/ kun je je aanmelden. Daar is ook meer informatie te vinden. Het festival is uiteindelijk via Vimeo te volgen. Wie zich heeft aangemeld krijgt een link toegestuurd.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!