Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

'Lenige' foto wint wedstrijd over mentaal welbevinden

11 november 2014 Door de redactie Geen reacties

Arjo Kleinhuis, webredacteur bij Zorggroep Raalte, heeft de fotowedstrijd Mentaal welbevinden gewonnen met zijn foto 'Lenig'. Hij wint een belevenissenbon van 100 euro. Uit de 500 inzendingen selecteert de jury 40 foto's voor een beeldset, een werkvorm om met cliënten over hun welbevinden te praten. Op de winnende foto laat een bewoner van zorginstelling Swaenewoerd zien hoe lenig hij is tijdens de opening van het wandel- en beweegpad van Zorggroep Raalte.

Volgens de jury is deze foto 'uit het leven gegrepen'. Arjo Kleinhuis passeerde met z'n camera en legde het bijzondere moment vast.

Kwetsbaarheid en kracht

Jurylid Mariëlle Cuijpers, expert mentaal welbevinden: 'Je ziet zowel kwetsbaarheid als kracht. De rollator duidt erop dat de man heeft moeten leren omgaan met beperkingen. Anderzijds straalt de foto ook vreugde en levenskracht uit: ballonnen, vlaggetjes en plezier. Er is geen zorgmedewerker of instelling te zien en toch kun je vermoeden dat die een rol spelen. De titel 'Lenig' slaat niet alleen op de houding van de man, ook op een lenigheid om met het leven te kunnen omgaan en van mooie momenten te genieten. Verder staat menselijk contact centraal, iets samen doen, een thema dat bij veel ingezonden foto's terugkeert.'

Bekijk de 500 ingezonden foto’s op www.zorgvoorbeter.nl

Eerder ontwikkelde Vilans de Landkaart domein mentaal welbevinden met handreiking om met cliënten in gesprek te gaan over hun welzijn.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!