Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Leertraject voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in regio Amsterdam

23 maart 2022 Door de redactie Geen reacties

In de regio Amsterdam bundelen drie bedrijven hun krachten om meer te kunnen betekenen voor mensen die het (nog) niet zelfstandig redden op de arbeidsmarkt. Upperbloom, Pantar en Werkgeversservicepunt (WSP) Groot-Amsterdam zetten hiervoor een nieuw leertraject op. | Fotografie Saffron Pape

Upperbloom is een bedrijf dat zich bezighoudt met herbruikbare plantenbakken en planten die aan het eind van hun levensduur worden omgezet in compost: duurzaam dus. Om op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen een stap te zetten, zocht het bedrijf een nog intensievere samenwerking met Pantar en WSP.

Pantar is het grootste sociaal ontwikkelbedrijf in de regio Amsterdam en Diemen; zij biedt werk aan ruim 3.000 mensen met een (arbeids)beperking. WSP is op haar beurt weer een samenwerkingsverband van UWV, Pantar, AM match en verschillende gemeenten in Groot-Amsterdam.

Wat gaan de drie partijen doen? Ze zetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leertraject op. Ze starten met onder meer het onderhouden van de plantensets van Upperbloom, in combinatie met magazijnwerkzaamheden en het klaarzetten van bestellingen. In de toekomst hopen de bedrijven het takenpakket en daarmee ook het aantal medewerkers uit te breiden.

Volgens Lex de Boer, algemeen directeur van Pantar, kan zijn bedrijf nu niet alleen beschut werk bieden, maar juist ook medewerkers ondersteunen die op zoek zijn naar een reguliere baan, dankzij de samenwerking met Upperbloom.  | 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!