Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Leerstoel over zorg bij mensen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen

5 juni 2024 Redactie Klik Geen reacties

Pluryn en de Radboud Universiteit gaan samenwerken in de leerstoel Gepersonaliseerde zorg bij mensen met een licht verstandelijke beperking. Hiervoor is senior onderzoeker Evelien Poelen per 1 mei aangesteld als bijzonder hoogleraar.

De zorgorganisatie heeft als doel met de leerstoel om specialistische kennis te ontwikkelen, te delen en toe te passen bij de begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen.

Poelen zegt over de leerstoel Gepersonaliseerde zorg bij mensen met een licht verstandelijke beperking: “Een passend en effectief zorgaanbod voor deze doelgroep is heel erg afhankelijk van de specifieke persoon. Dat vraagt om maatwerk in de zorg en ook in onderzoek moeten we een gepersonaliseerde aanpak gebruiken om te leren wat werkt voor verschillende cliënten.”

De bijzonder hoogleraar gaat naast een onderzoeksopdracht ook drie jaar onderwijs verzorgen voor studenten Pedagogische Wetenschappen. “De complexe problematiek van mensen met een licht verstandelijke beperking en de specialistische zorg van Pluryn is hen vaak nog niet bekend. Daar hoop ik verandering in te brengen en tegelijk enthousiasme te kweken voor het werken met deze doelgroep.”  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!